مزایای استفاده از پیچ ام دی اف نانکی
دلایل بسیاری وجود دارد که در صنایع چوبی بهجای استفاده از پیچهای معمولی و دیگر اتصال دهندهها ، پیچ MDF را برای اتصال ورقهای ام دی اف به یکدیگر استفاده میکنند.
1) این پیچها امکان آسیب به ورق MDF و ایجاد شکاف در اطراف آن را به حداقل میرسانند.
2) امکان استفاده از پیچگوشتیهای برقی برای ورود و خروج این پیچها به چوب وجود دارد که کار را بسیار آسان و راحت میکند.
3) ازآنجاییکه پیچ ام دی اف معمولا در بستههای 500 تا 2000 عددی عرضه میشود، قیمت آن نیز بهصرفه است.
4) در صورت نیاز به تعویض پیچ یا تغییر محل قرار گرفتن آن، بهسادگی میتوان پیچ ام دی اف را خارج کرد. از این ویژگی میتوان در فروشگاهها، ادارات و حتی در خانه برای تغییر محل قفسهها، کتابخانه و… استفاده کرد. این همان برتری پیچهای ام دی اف نسبت به چسب ومیخ است چون این پیچها را به آسانی با پیچ گوشتی میتوان باز و بسته نمود و این گونه نیست که در صورت اتصال دو یا چند قطعه شما راه برگشتی نداشته باشید و یا برای جدا کردن اتصال به قطعات آسیب بزنید .
5) مدلهای متنوعی از پیچ MDF در بازار وجود دارد . شما میتوانید با توجه به نیاز خود، از انواع این پیچها در طول و ضخامتهای متنوع استفاده کنید.
6) در تولید پیچ ام دی اف از آلیاژهای ضد زنگ مثل استیل استفاده میشود. درنتیجه، این پیچها داخل چوب زنگ نمیزنند.
7) در مقایسه با سایر پیچها، پیچ MDF دارای رزوههای عمیقتری است تا بهخوبی درون بافت ام دی اف فرو برود و قطعات را با بیشترین میزان ثبات و پایداری در کنار هم نگه دارد. نیازی به استفاده از مهره در کنار این پیچها نیست.
استفاده صحیح از پیچ ام دی اف
این نوع از پیچها چهارسو هستند . معمولا رنگ مشکی یا سفید دارند ، بدنه ای کشیده و بلندی دارند و دارای پیچ خوردههای روزه ای عمیقی نیز میباشند. پیچهای مناسب با طول بیشتری رزوه میشوند که همین امر سبب میشود تا بهتر در در چوب پیشروی کنند و مقاومت بیشتری داشته باشند . پیچهای ام دی اف وزن کمی دارند و از انعطاف پذیری بسیار بالایی نیز برخوردار میباشند به همین دلیل خیلی سریع نیز دچار آسیب میشوند . ابزاری که برای محکم کردن پیچهای ام دی اف از آنها استفاده میگردد پیچ گوشتیهای برقی و پیچ گوشتیهای شارژی میباشد و نباید برای محکم کردن آنها از فشار و قدرت خیلی زیاد استفاده نمود .
پیچهای MDFای که از آلیاژ کربن استیل ساخته میشوند به عنوان پیچهای با کیفیت شناخته میشوند که ترکیبی هستند از آهن و دیگر فلزات مقاوم.این ترکیبها مانع از زنگ زدگی پیچها میشوند و مقاومت آنها را برای به کار رفتن در چوب افزایش میدهند.
ورقهای ام دی اف به دلیل سبک بودن و انعطاف پذیری بیشتر نسبت به سایر چوب و ورقها، در برابر پیچهای معمولی مقاومت لازم را ندارند و آسیب پذیر هستند .
همواره طول و ضخامت پیچهای ام دی اف باید متناسب با اندازه، مقاومت و ضخامت چوبهای مورد استفاده انتخاب شوند چرا که پس از وارد شدن پیچ در چوب، شیارهای موجود در پیچ، به جهت جایگیری درون چوب، فیبرهای فشرده و در هم تنیده را میشکافند .
توجه داشته باشید که در صورتی که از پیچهایی استفاده کنید که قطر بزرگتری داشته باشند باعث میشود که پیچ به فیبرهای اطراف خود فشار بیاورد و آنها را بیش از اندازه از یکدیگر جدا کند که همین امر سبب میشود تا ضمن آسیب دیدن چوب، پیچ هم قادر به نگهداری چوب نباشد .
به جهت کاهش دادن شکافهای به وجود آمده در داخل چوب و همچنین میزان آسیب دیدگی، در ابتدای کار سعی کنید با دریل کردن قسمت مورد نظر روی ام دی اف را سوراخ کنید.
فراموش نکنید که در هنگام سوراخ زدن از متههای تیزی که گرمای کمتری ایجاد میکنند استفاده کنید.
قطر مته انتخابی حتما باید کمتر از قطر پیچ باشد و سعی کنید که یک حفره با عمق کمتر از طول پیچ ایجاد کنید.
پیچ را به وسیله پیچ گوشتی( ترجیحا پیچ گوشتی برقی) در حفره قرار داده و آن را محکم کنید.
پیچ MDF مشکی 4 و 5 سانت (50 میلی متر) مخصوص اتصالات کابینت و کلاف کمدها میباشد ، از پیچ 16 و 19 میلی مترمعمولا برای بستن یراق آلات مثل لولا و ریل استفاه میشود و پیچهای 25 و 28 برای دوبل نمودن دو قطعه رو ی هم کاربرد دارند .
انواع پیچ ام دی اف طبق سایز و اندازه
امروزه به دلیل افزایش کاربرد پیچ ام دی اف، این قطعه در ضخامتهای گوناگونی تولید میشود که غالباً شامل این سه سایز است:
پیچ ام دی اف با ضخامت 3.5 میلیمتر،4 میلیمتر،4.2 میلیمتر
این سه سایز از رایجترین سایزهای پیچهای ام دی اف میباشند . همین مطلب در مورد طول این پیچها نیز درست است. تولیدکنندگان پیچهای MDF بر اساس استانداردهایی ، طول پیچها را مشخص میکنند. در ادامه طول پیچهای ام دی اف معمولی را میبینید:
پبچ ام دی اف 16-19-20-25-28-30-40-50-60-70 میلی متری هستند.
نظرات کاربران