Top
0.0  امتیاز  /  0  رای

میخ پرچ متحدسایز18×4

میخ پرچ به عنوان یکی از با اهمیت ترین اتصال دهنده ها در جهان شناخته شده و بیش از پیش بر اهمیت استفاده از آن افزوده می گردد. هر میخ پرچ، از دو بخش کلاهک و میخ تشکیل شده است که هریک وظایفی متفاوت در عملکرد آن ایفا می کنند.

 

پرچ کاری به پروسه ای گفته می شود که در آن دو یا چند قطعه به وسیله یک قطعه واسطه به نام پرچ به یکدیگر متصل می گردند. به منظور انجام عملیات پرچ کاری لازم است که در ابتدا هر دو قطعه ای که نیاز است به یکدیگر متصل گردند، سوراخ شوند و سپس پرچ از سوراخ ایجاد شده عبور داده شود، سپس با فشردن سر قفل پرچ به کمک دستگاه پرچ کن اتصال بین دو قطعه انجام شود. پرچ  کاری بر خلاف اتصال پیچ و مهره به عنوان یک اتصال دایم به شمار می رود و باید از اتصال پرچ زمانی استفاده کنیم که دیگر نیازی به جداسازی قطعات از یکدیگر نباشد.

در انتخاب میخ پرچ مناسب، باید دقت کافی صورت گیرد تا از بروز اشکالات در کار و اتلاف وقت و هزینه بی مورد جلوگیری شود.








در برخی صنایع نیاز به داشتن اتصالاتی داریم که در آن قطعات از هم جدا نشوند.یکی از راه ها برای داشتن یک اتصال دائم،استفاده از اتصال پرچ است که با انواع میخ پرچ انجام می شود.از دید علمی میخ پرچ می تواند تنش برشی را تحمل کند و این در حالی است که پیچ ها تنش محوری را تحمل می کنند به همین دلیل است که پرچ ها را یک اتصال دائم می دانند.

اتصالاتی که به وسیله پرچ انجام می شوند دارای دو شکل کلی هستند:

اتصال لبه به لبه یا lap joint

اتصال مشترک یا butt joint

به این نکته توجه کنید که درست است که اتصال با میخ پرچ یک اتصال دائمی است اما گاها به دلایلی این اتصال می تواند دچار خرابی شود،مثلا اگر میخ پرچ از آلیاژ با کیفیت پایین ساخته شده باشد هم می تواند دچار خوردگی شود و هم می تواند اتصال را خراب کند.همچنین اگر تعداد میخ پرچ در فاصله مناسب استفاده نشود می تواند اتصال قطعات را دچار خرابی کند.

اگر می خواهید میخ پرچ مناسب کار خود را انتخاب کنید باید به ضخامت و جنس قطعه مورد پرچ توجه کنید.هم چنین به تعداد میخ و فاصله آن ها نسبت به هم در قطعه کار باید توجه کنید.ایده آل ترین حالت این است که جنس میخ پرچ و قطعه کار یکی باشد،اما گاها مجبوریم میخ پرچ را به یک قطعه با جنس نرم متصل کنیم،در این حالت باید یا قطعه نرم را روی کار قرار دهیم و یا باید پشت قطعه نرم تر از واشر استفاده کرد.نوع پرچ مورد استفاده برای این موارد هم باید از پرچ های سر پهن یا گل پهن استفاده شود.در ادامه با انواع میخ پرچ آشنا می شوید.طول میخ پرچ باید بر اساس ضخامت قطعه کار انتخاب شود،یعنی باید طول پرچ برابر با مجموع ضخامت قطعه کار و قطر پرچ باشد.میخ با طول بیش از حد مورد نیاز می تواند یک اتصال ناقص را برای شما به وجود آورد.

برای کار با میخ پرچ نیز باید سوراخ ایجاد شده روی قطعه کار حدود 1/0 میلی متر بیش تر از قطر میخ پرچ باشد چون اگر کوچک تر باشد میخ از آن عبور نمی کند و اگر خیلی بزرگ باشد اتصال شل و غیر محکم ایجاد می شود.برای داشتن یک اتصال محکم باید سوراخکاری دو قطعه با هم انجام شود.

میخ پرچ از دو قسمت اصلی میله که به شکل استوانه است و یک سری دارد.

میخ پرچ انواع مختلفی دارند.این دسته بندی براساس شکل میخ پرچ انجام می شود.میخ پرچ را باید متناسب با نوع قطعه کار،ضخامت آن و طول پرچ انتخاب شود.

پرچ دائم یا پرچ توپر:

میخ پرچ دائم برای ساخت انواع پل و هواپیما که استحکام بالا نیاز است کاربرد دارد.سر این نوع میخ پرچ گرد است و بدنه آن یک استوانه فلزی توپر است و برای ایجاد اتصال باید با چکش و یا ابزار پرچ کن باز شود تا اتصال انجام شود.برای کار با این نوع از میخ پرچ باید به دو سمت قطعه پرچ دسترسی داشت.

پرچ نیمه لوله ای یا نیمه پر:

این نوع میخ پرچ دارای سر گرد با یک سوراخ در وسط آن می باشد.در واقع یک استوانه که از داخل خالی است.

پرچ کور یا توخالی:

پرچ کور سرعت نصب بالایی دارد و برای کار با آن نیازی به دسترسی به دو طرف قطعه کار نیست و در واقع در مواردی که دسترسی فقط از یک طرف امکانپذیر است کاربرد دارد.اما این نوع پرچ مقاومت کمی در برابر خوردگی دارد و برای اتصالات حساس کاربردی نمی باشد.تحمل بار در این مدل میخ پرچ از مدل نیمه لوله ای کم تر است.

میخ پرچ آلومینیومی یا ضد زنگ:

این نوع از میخ پرچ هم در داخل بدنه و هم در بدنه خارجی از جنس آلومینیوم می باشد و برای محیط های مرطوب بسیار کاربردی می باشد.

پرچ شانه دار:

این نوع میخ پرچ از فولاد،فولاد ضد زنگ،آلومینیوم،برنج یا مس ساخته می شود.این نوع پرچ از یک طرف دارای یک کلاهک به شکل مسطح،بیضی،دکمه ای یا شمشیری است و از طرف دیگر یک شانه ای توپر دارد که در برخی مدل ها دارای یک زبانه کوچک و یا سوراخ می باشد.سرعت کار با این نوع میخ پرچ بالا است و در عین اینکه اتصال محکم ایجاد می کند قطعه می تواند چرخش لازم را داشته باشد.این نوع میخ پرچ قدرت مونتاژ بالایی دارد و یک اتصال با قدرت بالا و دائمی ایجاد می کند و می تواند یک جایگزین مناسب برای اتصال دهنده هایی باشد که به صورت رزوه دار می باشند.

میخ پرچ افشان:

از این نوع میخ پرچ برای قطعات نرم استفاده می شود که می تواند فشار را در سطح پخش کند و به قطعه کار آسیب نرساند،به همین دلیل این نوع میخ برای اتصال موادی نرم مانند فوم کاربرد دارد.

میخ پرچ ضربه ای یا چکشی:

 این نوع از میخ پرچ در اتصالات ورق های فلزی،پروفیل ها،کشتی سازی،اسکلت های فلزی و... کاربرد دارد و تا قطر 36 میلی متر استفاده می شوند.این نوع از میخ پرچ ها به دو شیوه سرد و گرم استفاده می شوند.قطر تا 10 میلی متر به شیوه سرد و 10 تا 36 میلی متر به شیوه گرم کاربرد دارند.سری های این نوع میخ پرچ می توانند شکل های متفاوتی داشته باشند.

میخ پرچ میخی:

از این نوع میخ برای ورق های فلزی در بدنه اتومبیل و وسایل آشپزخانه استفاده می شود.این نوع میخ پرچ دارای یک استوانه تو خالی است.

پرچ لوله ای:

این نوع میخ پرچ برای قطعات فلزی سبک و یا چرم،مواد مصنوعی،مقوا و... کاربرد دارد و برای آب بندی مناسب نیستند.پرچ های لوله ای دارای بدنه به شکل لوله ای از جنس برنج،مس،آلومینیوم و یا فولاد نرم می باشد.

پرچ قارچی:

برای اتصال ورق های نازک،که نیاز داریم از یک طرف کاملا صاف باشد هیچ ناهمواری ای نداشته باشد،از پرچ های قارچی استفاده کنید.

نوعی از میخ پرچ ها نیز هستند که در صنایع و موارد خاص کاربرد دارد،پرچ پوپ،پرچ پین دار،پرچ ترقه ای یا انفجاری،پرچ شوبرت.




1 2 3 4 5