نوع دیگر از ته مته فلزات ته کونیک می باشد که عموما از سایز 13 میلی متر به بالا دارای نقطه اتصال با دستگاه بصورت کونیک است. استفاده از این نوع مته معمولا در دریل های ستونی، دستگاه های تراش و … است.
معرفی مته : مته ابزاریست که انتهای آن بصورت مارپیج رزوه داده شده و برای ایجاد سوراخ در مواد ضخیم مورد استفاده قرار میگیرد.
مته اساسا شامل دو بخش میشود:
بدنه مته : بدنه قسمتی از مته است که شیارهای مارپیچ روی آن رزوه میشود.
این شیارها باعث خروج مواد زائد ماده سوراخ شده به بیرون میشود.
همچنین اجازه ورود سیالات برشی به داخل حفره را نیزمیدهد.
ساق مته : قسمتی از مته است که به سه نظام بسته میشود که راستای محور آن ممکن است بصورت مخروطی یا مستقیم باشد که معمولا مته هایی که قطر ساق آنها کوچک هستند راستای محور آنها بصورت مستقیم میباشد.
مته هایی با ساق های مخروطی در انتهای آنها زبانه وجود دارد.
مته ها توسط وسیلهای که آنرا سوراخ کننده مینامند استفاده میشوند.
بدین شکل که توسط دریل که معمولاً با سرعت میچرخد سبب میشود که مته بتواند شی مورد نظر را سوراخ کند. اگرچه اکثراً متهها سوراخها را به شکل دایره (و نهایتاً استوانه) ایجاد میکنند ولی انواعی از مته هستند که میتوانند سوراخهایی به شکل غیر از دایره نیز ایجاد نمایندکه یکی از انواع مته ها ، مته کونیک است.
مته ها انواع مختلفی دارند از جمله گرد بر mdf، چوب، سرامیک، استیل، مته گرانیت، چوب، گازور، الماسه، ۴ شیار، کونیک، مته کبالت ۵ درصد. در زیر مته کونیک را شرح می دهیم :
از این مته معمولا برای سورخکاری در سایز های بزرگ استفاده می شود.
مته های کونیک مدلهای مختلفی دارند مانند مته کونیک کبالت دار، مته کونیک LX، مته کونیک سیاه و سفید، مته کونیک کبالت دار امگا. به دلیل اینکه نوک این مته ها در مقایسه به سایر مته های ساده با سطح درگیری بیشتر دارند، گرمای تولید آن بالا خواهد بود که باید با آب خنک شود.
جهت افزایش طول عمر این مته بهتر است که سوراخکاری را با دور کم دستگاه دریل به هنگام استفاده ، بهره ببرید.
نظرات کاربران